Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
11.12.2015 / Landsbygdens Folk
Jord- och skogsbruket torde få 4 miljoner till i nästa års statsbudget
Eftersom man kan räkna med att jordbruksdelegationens förslag godkänns i riksdagen blir det alltså en minskning i vilket fall som helst.
4H-verksamheten skulle enligt delegationens förslag få ett tillägg på 600.000 euro. Regeringen har i budgetpropositionen föreslagit 3,313 miljoner euro, medan årets budgetanslag är på 4,170 miljoner.
Byanäten skulle få ett tillägg på en halv miljon så att det beräknade anslaget skulle höjas till 900.000 euro.
Också bidraget för skiftesförrättningar skulle få ett tillägg på en halv miljon euro. Regeringen har i sin budgetproposition kommit överens om att 4 miljoner skulle räcka. Årets anslag är 5 miljoner.
Finlands yrkesfiskarförbund får enligt delegationens förslag 50.000 euro för sin verksamhet.
Sammanlagt skulle förslagen till tillägg på jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområde uppgå till 4 miljoner euro.
Man räknar i skrivande stund med att riksdagen ändrar regeringens förslag till statsbudget för sammanlagt cirka 40 miljoner euro.
Jordbruksdelegationen torde ha kommit överens om tilläggen förra veckans fredag. Det är delegationsmedlemmen Lasse Hautala (centern) som har gett ut uppgifterna om finansutskottets delegations förslag på sin hemsida på internet.

Micke Godtfredsen
micke.godtfredsen@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab