Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
4.12.2015 / Landsbygdens Folk
Irlands producenter rasar mot sitt förbund
Diskussionerna går höga i pubarna på den irländska landsbygden efter avslöjanden om generalsekreteraren Pat Smiths ymniga honorar. Smith hade kvitterat ut sammanlagt omkring en miljon euro för sitt jobb under 2013-2014.
Smith lyckades också förhandla sig sig till en pensionspott på mer än två miljoner euro och ett ymnigt avgångsvederlag som IFA-ordföranden Eddie Downey hade lovat honom. Smith kom dessutom i åtnjutande av tjänstebil och bonus för ett lyckat CAP-avslut år 2013.
Både Downey och Smith måste avgå på kuppen. Honoraren har framkallat en enorm uppståndelse bland IFA-medlemmarna, som har finansierat kalaset via sina medlemsavgifter.
Skandalen diskuteras i häftiga ordalag i de regionala föreningarna. Förening efter förening har förklarat sitt misstroende gentemot styrelsen och kräver dess avgång. Av samma åsikt är John Donnelly, som var ordförande för IFA i slutet av 1990-talet.
Tidningen Agriland har frågat sina läsare om deras åsikter om IFA-skandalen. 84 procent av de tillfrågade ville ha bort hela styrelsen. Mer än 90 procent av läsarna menade att IFA inte anstränger sig tillräckligt för att återvinna medlemmarnas förtroende.
Av samtliga läsare som svarade på gallupen var 79 procent medlemmar i IFA. 51 procent uppgav att de överväger att säga upp medlemskapet.

Peter Karlberg
news@peter-karlberg.com

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab