Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
2.10.2015 / Landsbygdens Folk
Kompensationsersättning betalas ut nästa vecka
Ersättningen betalas till cirka 50.000 gårdar, till alla jordbrukare som ansökt om kompensationsersättning år 2015. Den första posten utgör sammanlagt cirka 425 miljoner euro. I Viputjänsten ser jordbrukaren det stödbelopp som kommer att betalas på kontot.
På förvaltningskommitténs möte 24.9 i Bryssel godkände EU-länderna att utbetalningen av den första posten av kompensationsersättningen undantagsvis kan omfatta 85 procent av ersättningen i stället för 75 procent. Höjningen av den första posten med tio procentenheter innebär att cirka 50 miljoner euro betalas till jordbrukarna i ett tidigare skede än det ursprungligen hade varit möjligt. På så sätt underlättas gårdarnas betalningsförmåga i det svåra ekonomiska läge som nu råder.
Till husdjursgårdarna betalas dessutom kompensationsersättningens tilläggsbelopp till husdjursgårdar. Tilläggsbeloppet betalas våren 2016.
Kompensationsersättningen är den första av de i våras ansökta ersättningarna som betalas ut till jordbrukarna. Följande i tur är miljöersättningen som betalas i november. Finland är ett av de första länderna i Europa att betala ut stöden enligt EU:s reviderade jordbrukspolitik.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab