Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
11.9.2015 / Landsbygdens Folk
Copa-Cogeca klandrar kommissionens stödpaket
Copa-Cogeca framhåller att de europeiska producenterna har förlorat sin viktigaste exportmarknad med ett värde av 5,5 miljarder euro per år. Mot den bakgrunden är 500 miljoner euro inte till någon större hjälp.
Organisationerna framhåller att jordbrukarna har tvingats att betala priset för den internationella politiken utan egen förskyllan. Produktionskostnaderna överstiger intäkterna i flera länder.
Copa-Cogeca finner inte mycket gott i krispaketet från Bryssel. Man uttrycker framför allt besvikelse över att interventionspriserna inte höjs. Förslaget till åtgärder för en rättvisare leverantörskedja får däremot godkänt betyg.
Förslaget att tidigarelägga utbetalningarna av gårdsstöden är också bra enligt Copa och Cogeca. Men kommissionen måste i så fall säkerställa att pengarna betalas utan att gårdarna måste vänta på kontrollerna.
Den fortsatta privata lagringen av griskött får också godkänt. Å andra sidan uttrycker producentlobbyn besvikelse över att nötköttssektorn inte kan räkna med några riktade åtgärder.

Peter Karlberg
news@peter-karlberg.com

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab