Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
4.9.2015 / Landsbygdens Folk
Tysk agrarmepp anser att Hogan ignorerar krisen
Hogans uttalande är ett slag i ansiktet på alla mjölkproducenter, säger Häusling. Han förvånar sig över Hogans vägran att öppet nämna krisen inom mjölksektorn. I Tyskland och andra EU-länder kämpar producenterna om sin överlevnad.
Häusling anser EU bär ansvaret den prekära situationen på marknaderna för mjölk, frukt och griskött. Han vidhåller att såväl EU-kommissionen som medlemsländerna i rådet glömde bort realiteterna under beredningen av CAP-reformen.
Enligt Häusling avslog förhandlingsparterna alldeles för lättfärdigt parlamentets förslag att behålla marknadsinstrument som reglerar utbudet.
Hogan och medlemsländernas jordbruksministrar är medskyldiga till den negativa utvecklingen. Nu har Europas mjölkbönder och andra jordbruksproducenter hamnat i knipa som en följd av den europeiska överskotts- och exportpolitiken, fortsätter Häusling.
Han anser att Hogan ignorerar den svåra krisen. Kommissionen har missat utvecklingen på de utländska marknaderna. Nu sprider man förhoppningar om exportchanser i Mellanöstern då marknaderna i Kina och Ryssland har fallit bort, tillägger Häusling.
Enligt Häusling måste EU sträva efter en uthållig politik som bygger på efterfrågan av inhemska kvalitetsprodukter på den europeiska marknaden. Konsumenternas önskemål och producenternas intressen måste äntligen tas på allvar.
Satsningar på exportorienterad billigproduktion leder ingen vart. En sådan politik förstör vårt jordbruk och utvecklingen på marknaderna i andra delar av världen, tillägger Häusling.
Martin Häusling driver en ekogård i Tyskland. Han är jordbrukspolitisk talesman för den gröna gruppen i EU-parlamentet.

Peter Karlberg
news@peter-karlberg.com

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab