Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
4.9.2015 / Landsbygdens Folk
SLC-ordföranden önskar regeringen lycka till
- Det förutsätter verkligen att regeringen för egen del vänder på alla stenar som ligger i vägen, säger SLC-ordföranden. En förbättring av handelsbalansen med 500 miljoner euro är att sikta högt, en återöppning av livsmedelsexporten till Ryssland räcker inte ensamt till för att nå målet.
Enligt Holger Falck behövs överföringen på 90 miljoner euro till Gårdsbrukets utvecklingsfond i vilket fall som helst.
- Man kan förstås tala om spetsprojekt eller lansera andra snärtiga uttryck men pengarna behövs för att under denna regeringsperiod kunna finansiera de investeringsstöd och startstöd vi har i landsbygdsutvecklingsprogrammet fram till utgången av 2020. Det programmet godkändes i övrigt av EU-kommissionen redan under den förra regeringen, så jag vet nu inte riktigt hur mycket nytt här egentligen finns, säger Holger Falck.
Objekten och stödnivåerna för investeringsstödet torde inte heller ändras väsentligt från de nuvarande villkoren.
En liten klapp på axeln vill Holger Falck i alla fall ge regeringen för att främja generationsväxlingarna på skogslägenheter och begränsa tiden för dödsbons skogsägande:
- Fastän tidigare regeringars försök har gått om intet får man hoppas att denna regering når målet då det gäller de här frågorna. Strävan att öka virkesuttaget från våra skogar är i övrigt ingalunda ny den heller.
Satsningen på en ny nationalpark tycker Holger Falck är onödig.
- Det handlar visserligen inte om så stora summor, men det binder resurser också i framtiden och det skulle ändå vara viktigare att satsa på de nationalparker vi redan har, bland annat för att förbättra vardagen för nationalparkernas grannar. Det skulle väl också vara en fin hundraårspresent, säger han.

Micke Godtfredsen
micke.godtfredsen@slc.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab