Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
27.7.2015 / SLC
Miljöministeriets svar på vanliga frågor om nitratfördningen
Miljöministeriet har sammanställts ett dokument med svar på frågor som ofta ställs om tillämpningen av den nya nitratförordningen. Syftet med sammanställningen är att förtydliga sådant som varit otydligt i tolkningen av nitratförordningen. Dokumentet innehåller såväl nyuppdaterade som gamla anvisningar om hur förordningen ska tolkas.

Den nya nitratförordningen trädde i kraft den 18 december 2014. En ändring av förordningen, som innebar lättnader när det gäller spridning av gödsel på sluttande åkrar, trädde i kraft den 17 april 2015. Genom förordningen genomförs EU:s nitratdirektiv. Avsikten är att genom den nya förordningen allt effektivare minska de utsläpp av näringsämnen i vatten och mark och de utsläpp till luften som användningen och lagringen av gödselmedel orsakar.

Frågor och svar-batteriet som miljöministeriet har sammanstället om nitratförordningen på svenska: Miljöministeriet: Frågor och svar som rör nitratförordningen (3.7.2015)

Frågor och svar-batteriet uppdateras av miljöministeriet om nya eventuella frågor uppkommer. Det senaste dokumenter Frågor som rör nitratförordningen samt övrig information om nitratförodningen hittas via miljöministeriets webbplats under Beredningen av nitratförordningen.

Mera information hittas även på miljöministeriets sida Vanliga frågor om tillämpningen av nitratförordningen.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab