Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
2.8.2002 / LF
Jari Koskinen svarar Christina Gestrin:
Behandlingen av investeringsansökningar
är en intern fråga för TE-centralerna

Frågor som hör samman med behandlingstiderna för investeringsstödsansökningarna bör lösas internt på TE-centralerna. Det konstaterar jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (saml) i sitt svar på riksdagsledamot Christina Gestrins (sfp) skriftliga spörsmål.
På Nylands TE-central har man under våren vidtagit åtgärder för att förkorta behandlingstiderna för ansökningarna och speciell uppmärksamhet har fästs vid utbildningen av byggnadsplanerarna, heter det i ministerns svar.
Christina Gestrin lämnade i juni in ett skriftligt spörsmål till regeringen som gällde de långa handläggningstiderna för ansökningar om investeringsstöd i Nyland och vad regeringen tänkt göra för att förkorta dem. Gestrin frågade även om regeringen kommer att föreslå ökade beviljningsfullmakter för investeringsstöden, så att de skulle motsvara låneansökningarna.
Jord- och skogsbruksministeriet anser att en stor orsak till de långa behandlingstiderna är att många ansökningar inte är kompletta, utan saknar en del av de behövliga handlingarna, säger minister Koskinen i sitt svar.
Den stora mängden ansökningar påverkar också behandlingstiden.
På TE-centralerna finns det för närvarande totalt omkring 6 000 ansökningar om strukturstöd som är under behandling, vilket är något fler än i början av år 2002.
Byggnadsenheten vid Jord- och skogsbruksministeriet har bedömt att behandlingen av byggnadsplaner vid Nylands TE-central inte avviker från sättet att behandla planerna i resten av landet. På ministeriet är man dock medveten om att standarden på byggnadsplanerna i Nyland är sämre än i resten av landet.
Beviljningsfullmakterna för räntestödslån höjdes i den första tilläggsbudgeten för år 2002, påpekar ministern i sitt svar. Då riksdagen godkände tilläggsbudgeten förutsattes i en resolution att mera beviljningsfullmakter måste ges i samband med den andra tilläggsbudgeten för året, så att de fullmakterna motsvarar ansökningarnas mängd. I enlighet med denna resolution kommer regeringen även att föreslå att beviljningsfullmakterna höjs i nästa tilläggsbudget.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab