Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
5.8.2002 08:37:32 / LF
Branden vid Finska Socker påverkar inte betleveranserna
Den häftiga branden i Finska Sockers produktionsanläggningar i Kantvik på måndagen borde inte påverka höstens leveranser av sockerbetor till anläggningarna i Salo och Säkylä, säger verkställande direktör Matti Suokas. De tillfälliga lösningar som anläggningen i Kantvik måste ty sig till efter branden kommer inte att påverka förädlingen av de inhemska sockerbetorna.
Det var troligtvis en dammexplosion vid florsockerlinjen som orsakade branden. Branden spred sig från florsockerlinjen till förpackningsavdelningen och därifrån vidare till produktlagret. Ungefär hälften av produktlagret för färdigt socker klarade sig undan branden, men förpackningsavdelningen fick svåra skador.
Då leveranserna av sockerbetor till sockerbruken börjar i slutet på september är det viktigt att anläggningen i Kantvik kan ta emot det förädlade sockret.
Av produktionen vid anläggningen i Salo förädlas två tredjedelar av sockret direkt till strösocker, medan en tredjedel av produktionen levereras vidare som råsocker. Anläggningen i Salo har, enligt Jorma Paldanius som är driftsingenjör på fabriken, inga egna lagerutrymmen eller förpackningsmaskiner, vilket gör att man dagligen kör iväg det socker som produceras till Kantvik.
Omkring 70 procent av det socker som används i Finland härstammar från finska sockerbetor.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab