Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
27.3.2015 / Landsbygdens Folk
Jordbrukarstöd kan sökas till den 12 maj
Enklast är det att göra stödansökan i Viputjänsten för jordbrukare (vipu.mavi.fi). Den elektroniska ansökan om jordbrukarstöd startar etappvis under våren.
Jordbruksskiften kan ritas och jordbruksskiftesuppgifter anmälas med början 1.4. Sådana ändringar, överföringar och gränskorrigeringar som gäller basskiften har man kunnat göra ända sedan början av mars.
Den egentliga ansökan om samlat stöd (huvudstödansökan) kan man börja lämna in 15.4. Då kan jordbrukarna bland annat låta Vipurådgivaren kontrollera om villkoren för förgröningsstöd uppfylls.
E-ansökan är till hjälp när stöden söks, felen i ansökan blir färre. Därför är det nu en bättre idé än någonsin att anlita Viputjänsten när man ansöker om stöd.
Jordbrukarna har också möjlighet att få råd om de nya och omarbetade stödformerna såsom förgröningsstödet, ersättningen för djurens välbefinnande och miljöersättningen. Landsbygdsverket publicerar den här veckan ett rådgivarregister på adressen www.mavi.fi/radgivarregister. Jordbrukarna betalar bara mervärdesskatten och inget annat för den service som rådgivarna i registret erbjuder.
De blanketter som används i den samlade stödansökan finns på webbadressen suomi.fi/etjanster.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab