Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
16.3.2015 / SLC
Mavi: Till och med 65 procent av ansökningarna om växthusstöd i e-form
Pressmeddelande. Publicerad: 16.03.2015 kl. 10:36 
Maaseutuvirasto/Landsbygdsverket

Växthusföretagarna har i rask takt övergått till den elektroniska tjänsten. I vår gjorde redan 65 procent av företagarna som sökte växthusstöd ansökan elektroniskt i webbtjänsten Vipu. Andelen e-ansökningar har ökat avsevärt sedan i fjol.
 
Sökanden har gett positiv respons om den elektroniska tjänsten. Det här var andra året i rad, då sökanden har kunnat lämna en e-ansökan på webben. I fjol lämnade hälften av sökanden en e-ansökan.
 
I vår innehöll Viputjänsten färdiga uppgifter om växthusen för alla som ansökte om stödet tidigare, vilket underlättade att lämna ansökan om stödet. Man har slutat skicka pappersblanketter till sökanden.
 
Ansökningsperioden för stödet för växthusproduktion utgick den 2 mars. Det största antalet ansökningar om stöd för växthusproduktion kom från områden som förvaltas av NTM-centralerna i Österbotten och Egentliga Finland. 
 
Av de stöd som söks hos NTM-centralerna är stödet för växthusproduktion det första stödet som kan sökas elektroniskt på Viputjänsten. E-ansökningar om stöd som söks hos kommunerna har kunnat göras ända sedan år 2009.
 
Mer information från Landsbygdsverket:
Överinspektör
Lea Anttalainen
0295 31 2423
 
Datasystemexpert
Piia Ylikoski
0295 31 2344
 
fornamn.efternamn@mavi.fi

Landsbygdsverket (Mavi) verkställer jordbrukarstöd, företags- och projektstöd för landsbygden samt marknadsstöd kundorienterat och utvecklar förvaltningsservicen. Vi handleder, råder och utbildar NTM-centralerna, kommunernas samarbetsområden och de lokala aktionsgrupperna som betjänar våra kunder. Vi ansvarar för användningen av nationella stödmedel och medel ur EU:s jordbruksfond och landsbygdsfond. Mavi är det utbetalande organet i Finland. Vi administrerar årligen EU-stöd och nationella stöd till ett sammanlagt belopp på över två miljarder euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab