Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
24.11.2014 / SLC
Stor demonstration mot landsbygdsverket imorgon i Seinäjoki.
Över 200 jordbrukare väntas ansluta sig till demonstration mot Landsbygdsverket (MAVI) imorgon i Seinäjoki.
 
Demonstrationen är ett ställningstagande mot den tidtabell för stödutbetalning som Landsbygdsverket varslade om i mitten av oktober. Då meddelade landsbygdsverket att vissa nästa års stöd skulle betalas först på 2016 års sida eftersom verket inte har tillräckliga resurser för att genomföra granskningarna i tid. Senareläggningen av stödutbetalningen skulle innebära akuta likviditetsproblem för jordbruksföretagen med vidsträckta följdverkningar.
 
Primärproducenterna förväntas anpassa sig till de svåra ekonomiska tiderna medan förvaltningen låter granskningarna ta den tid det tar. Det är oacceptabelt och vi förväntar oss att Landsbygdsverket prioriterar resurserna så att stöden betalas i skälig tid, säger Holger Falck, styrelseordförande för Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC.
 
Demonstranterna kommer att ta emot minister Petteri Orpo (saml.) och åtfölja honom till Landsbygdsverket, där ministern och Landsbygdsverkets ledning kommer att förhandla om tidtabellen för utbetalningarna. Demonstranterna vill på så vis stöda ministern i förhandlingarna.
 
Demonstrationen börjar imorgon bitti kl. 09:00 och avslutas vid middagstid. Från Österbottens svenska producentförbund (ÖSP) deltar ca. 100 personer och tre bussar är bokade. Hundratals jordbrukare och flertalet traktorer väntas ansluta sig till demonstrationen. På Alvar Aaltos kommer vägavsnittet framför Landsbygdsverket att stängas under tiden för demonstrationen.
 
SLC arrangerar demonstrationen tillsammans med systerorganisationen MTK.  SLC:s styrelse tog ställning i frågan i oktober. Pressmeddelandet kan läsas här: http://www.slc.fi/pressmeddelande_show.asp?ID=503 
 
För tilläggsinformation:
Fredrik Grannas, ombudsman, 050 358 0198
Jan-Ove Nyman, ÖSP:S verksamhetsledare, 045 129 4427

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab