Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 28.4.2024
 Grattis Ture
11.11.2014 09:16:09 / Agrolink
Besvara MTT:s enkät och bidra till bättre maskinsäkerhet för jordbrukarna!

Besvara MTT:s enkät och bidra till bättre maskinsäkerhet för jordbrukarna!

Fortfarande sker många maskinolyckor på gårdarna, och relativt många allvarliga. Orsaken är ofta mänskliga faktorer som brådska, oförsiktighet och arbete när man är sjuk. Men hur är det med bruksanvisningarnas begriplighet, eller maskinernas användbarhet? Automatiska funktioner blir allt vanligare i maskinerna – har jordbrukarna och maskintillverkarna tillräcklig kännedom om automatikens säkerhetsaspekter?

MTT har startat ett projekt för att förebygga maskinolyckor i jordbruket. I projektet riktar vi en enkät till dig som är lantbruksföretagare eller annars har erfarenhet av lantbruksmaskiner. Du får besvara frågor om din erfarenhet av maskinernas användbarhet, säkerhet och bruksanvisningar. Slutsatserna av projektet meddelas bl.a. till maskintillverkare för att förbättra maskinerna och bruksanvisningarna.

Enkäten är öppen på adressen:
www.webropolsurveys.com/maskin2014.net

Besvara enkäten senast 18.11.2014. Genom att svara bidrar du till att förbättra jordbruksmaskinerna. Bland de svarande lottar vi ut en arbetsoverall av god kvalitet, radiohörselskydd, vanliga hörselskydd, barnhörselskydd och MTT:s nyaste forskningsrapporter.

Projektets resultat publiceras våren 2016 som en maskinsäkerhetsguide med information om maskinolyckor och hur de kan förebyggas.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab