Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
31.10.2014 / Landsbygdens Folk
Phil Hogan startar som kommissionär
Den nya kommissionen utnämns formellt av EU:s stats- och regeringschefer. Irländaren Phil Hogan fick som väntat parlamentets samtycke att avlösa Dacian Cioloș som agrarkommissionär för de följande fem åren.
Hogan väntas lägga en större tyngdpunkt på jordbruket i norra Europa än föregångaren Cioloș. Hogan får en flygande start - det gäller att så fort som möjligt lösa de ekonomiska konsekvenserna av det ryska embargot mot EU-livsmedel.
Copa-Cogeca har välkomnat utnämningen av Hogan. De europeiska jordbrukarna stöder hans prioriteringar, bland annat när det gäller att producera livsmedel på ett sätt som skonar naturresurser och möter den växande efterfrågan.
Hogan får också beröm från jordbrukarhåll för sina intentioner att förenkla jordbrukspolitiken utan att ifrågasätta dess effektivitet. Copa-Cogeca räknar med ett gott att samarbete med den nya kommissionären.
I parlamentet stöddes den nya EU-kommissionen av de konservativa, socialdemokratiska och liberala grupperna, trots att man på sluttampen hade problem med vissa kandidater. Andra partigrupper - de gröna, vänstern och EU-skeptikerna - röstade emot.
För att få godkänt måste Jean-Claude Juncker byta ut den underkända slovenskan Alenka Bratusek mot Violeta Bulc och ge henne transportportföljen. Slovaken Maros Sefcovic blev viceordförande för energiunionen.
Jean-Claude Juncker fråntog också ungraren Tibor Naracsics skötseln av medborgarfrågor, men lät honom behålla kultur och utbildning. Migrationskommissionär Dimitris Avranopoulos övertar medborgarfrågorna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab