Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
17.10.2014 / Landsbygdens Folk
Laxkvoten fortsätter att minska i Östersjön
Fiskeriministrarna beslöt att inbegära biologisk rådgivning för att klarlägga hur det svaga laxbeståndet kan förstärkas. Laxkvoten i Finska viken förblir oförändrad.
Strömmingsbeståndet har förstärkts så att kvoterna kan höjas. Detta innebär att strömming kan fiskas utan avbrott i Bottniska viken och Skärgårdshavet. Ute på öppet hav måste strömmingsfisket däremot begränsas.
Anledningen är att de rätt stora mängderna vassbuk som fångas med strömmingen. Kvoten för vassbuk är betydligt mindre än för strömming.
Rådets beslut baserar sig på en kompromiss som har sammanställts av det regionala samarbetsorganet Baltfish. Östersjöländerna har varit nöjda med verksamheten och vill fortsätta samarbetet med Baltfish.
EU:s fiskerikommissionär Maria Damanaki informerade ministrarna att kommissionen är beredd att införa stödåtgärder för att dämpa effekterna av Rysslands importembargo för fiskprodukter.
Det ska bli möjligt att överföra större fångstkvoter för strömming och vassbuk från fiskeåret 2014 till fiskeåret 2015. Kommissionen ska dessutom diskutera eventuella stödåtgärder i samråd med medlemsländerna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab