Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
17.10.2014 / Landsbygdens Folk
Kendall lämnar posten som WFO-ordförande
Kendall har valts till ordförande för den statliga brittiska utvecklingsorganisationen för trädgård och jordbruk AHDB. Enligt Kendall är den nya uppgiften alltför tidskrävande för att han skulle få tillräckligt mycket tid över för ordförandeskapet i WFO.
WFO:s viceordförande Evelyn Nguleka fortsätter i stället som tillförordnad ordförande för organisationen. På hemmaplan är Nguleka ordförande för producentorganisationen Zambia National Farmers Union (ZNFU).
Nguleka är ZNFU:s första kvinnliga ordförande. Hon har studerat veterinärmedicin och intresserar sig särskilt för frågor som rör lokala småbrukare och livsmedelsproducenter, kvinnor och unga jordbrukare.
Styrelsen för WFO har utsett Piet Vanthemsche till ny viceordförande. Vanthemsche leder den flamländska producentorganisationen Boerenbond i Belgien. Han är veterinär men har också varit chef för Belgiens federala myndighet för livsmedelssäkerhet.
WFO för jordbrukets talan i internationella sammanhang, exempelvis i viktiga FN-organ. WFO grundades år 2011 för att ersätta den globala federationen IFAP, som gick i konkurs i november 2010.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab