Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
10.10.2014 / SLC
Matproducenter lanserar gemensam kampanj för att rädda finska arbetsplatser
Idag lanserar Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. tillsammans med MTK, ProAgria, Agronomförbundet, Föreningen Matinformation och mejeribranschens fackorganisation MVL en gemensam kampanj för inhemsk matproduktion och alla arbetsplatser inom branschen.
 
Kampanjen går under devisen ”Nyt jos koskaan”, på svenska ”Nu om någonsin” och är en respons på de ryska livsmedelssanktionerna och den exceptionellt svåra marknadssituationen som råder för inhemsk mat just nu. Kampanjen ska lyfta fram vikten av konsumentens val för den inhemska matproduktionen och sysselsättningen. Enligt uppgifter från Förbundet för Finländskt Arbete skulle det vara möjligt att skapa 15 000 nya arbetsplatser inom livsmedelsbranschen om varje finländare lade 10 euro till i månaden på uppköp av inhemska livsmedel.
 
Man kan ta del av kampanjen bland annat i radion, där konsumenterna uppmuntras att välja inhemsk mat i butiken och att fråga efter matens ursprung på restaurangen. Radiokampanjen kan höras på finska i kommersiella radiokanaler, däribland Radio Nova, under två veckors tid från och med i dag fredag. I den del av kampanjen, som drivs i de sociala medierna vill man väcka diskussion om vad en ansvarstagande inhemsk matproduktion innebär och vad råvarornas kvalitet betyder i praktiken. Man vill ge ut information om hur man som konsument lätt kan spåra matens ursprung och utmana konsumenterna att prova byta ut utländska råvaror till finländska i sina recept, så som batat till morot. Kampanjens Facebook-sida är tvåspråkig. Kampanjen kommer även att synas i finlandssvenska dagstidningar fram till december.
 
Den viktigaste målgruppen för kampanjen är 30–50-åriga finländare, men man vill nå ut till alla konsumenter oavsett ålder. Som en del av kampanjen sänds även ett brev ut till kommunala beslutsfattare. Reklambyrån RED ansvarar för att förverkliga kampanjen.
 
För tilläggsinformation:
Johan Åberg, 040 523 3864, verksamhetsledare, SLC r.f.
Antonia Husberg, 040 940 1310, informatör, SLC r.f.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab