Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
3.10.2014 / Landsbygdens Folk
USA:s farmare ska själva välja framtidens stödform
Riskhanteringsstöden bygger på växelverkan med marknadskrafterna. I motsats till det gamla systemet, där stöden utbetalades oberoende av goda eller dåliga skördar, kan farmarna bara räkna med stöd vid signifikant sjunkande marknadspriser och inkomster.
Jordbruk hör till de mest riskfyllda aktiviteterna i världen. De nya programmen ska bidra till en effektiv riskhantering som förhindrar att jordbrukarfamiljer förlorar sina gårdar till följd av händelser som de själva inte kan kontrollera, säger Vilsack.
De nya programmen med beteckningarna Agricultural Risk Coverage (ARC) och Price Loss Coverage (PLC) är hörnstenarna i det nya skyddsnätet. Producenterna ska själva få välja vilket program som är bäst för deras företag.
Producenterna måste kalkylera noga, eftersom de sitter fast i det valda programmet under de närmaste fem åren. För att underlätta valet har regeringen skapat ett kalkyleringsprogram som laddas ned från USDA:s hemsida.
Genom att sätta in olika variabler för produktion och annan verksamhet kan producenterna bedöma de valbara riskhanteringsstödens konsekvenser i varierande typer av framtidsscenarier.
Kalkyleringsprogrammet ska ge erforderligt besked. Enligt Vilsack ska beräkningarna ge farmarna all tillgänglig information och beslutsunderlag om de alternativ som väntar dem. Farmarna har betänketid fram till våren 2015.
Projektet finansieras av USDA, men utvecklingen av programvaran har genomförts av informatiker och experter på jordbrukspolitik vid universiteten i Missouri, Texas och Illinois.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab