Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
8.9.2014 / SLC
Mavi: Importstoppet fick kommissionen att budgetera mer medel för säljfrämjande åtgärder
På grund av de förbud mot import av jordbruksprodukter som utfärdades av Ryssland har EU-kommissionen beslutat styra mer pengar till EU-delfinansierade informationskampanjer och säljfrämjande åtgärder. Kommissionen utökar budgeten för 2015 med 30 miljoner euro. Ursprungligen var budgeten 60 miljoner euro.
 
Kommissionen uppmuntrar branschorganisationerna att ta vara på denna möjlighet att genomföra säljfrämjande åtgärder. Avsikten med medlen för informationskampanjer och säljfrämjande åtgärder att bistå branschens aktörer med att finna nya marknader för sina produkter både inom unionen och utanför den. Tillskottet till budgeten gäller bl.a. mjölk och mejeriprodukter, färsk frukt och färska grönsaker, fröoljor, honung och biodlingsprodukter samt ekologiska produkter.
 
Ingen separat ny ansökan kommer att ordnas. Ansökningarna ska inlämnas inom ramen för den pågående ansökningsomgången som avslutas redan 30.9.2014. Eftersom ansökningstiden löper ut redan i slutet av september krävs det inte att genomföraren måste konkurrensutsättas innan programförslaget lämnas in. När det gäller finansieringen av EU-delfinansierade program för informationskampanjer och säljfrämjande åtgärder är EU:s andel 50 %, den nationella andelen 20 % och organisationens självfinansieringsandel 30 %.
 
Landsbygdsverket ordnar ansökan och besvarar frågor som gäller den. Information om ansökan finns på Mavis webbplats på adressen www.mavi.fi.
 
Ytterligare upplysningar vid Landsbygdsverket:
Eveliina Viitanen, överinspektör
0295 31 2365
etunimi.sukunimi@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab