Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
15.7.2002 13:32:36 / Agrolink
Virkesmätningen till Skogsforskningsinstitutet

De operativa uppgifterna inom virkesmätningen överförs från jord- och skogsbruksministeriet till Skogsforskningsinstitutet. Avsikten är att Republikens president stadfäster den aktuella ändringen av virkesmätningslagenfredagen den 12 juli. Ändringen skall träda i kraft i början av augusti.

Efter lagändringen ansvarar Skogsforskningsinstitutet för övervakningen av virkets fabriksmätning samt för de praktiska arrangemangen av de officiella mätarnas och mätningsnämndernas verksamhet. Jord- och skogsbruksministeriet sköter fortfarande om den högsta ledningen och övervakningen av verkställandet av virkesmätningslagen samt om fastställandet av metoderna för virkesmätning och anvisningarna för dem. Ministeriet tillsätter även i framtiden virkesmätningsdelegationen och mätningsnämnderna.

De tre officiella mätarna vid jord- och skogsbruksministeriet flyttar med sina tjänster till Skogsforskningsinstitutet.

I och med lagändringen utvecklas arbetsfördelningen mellan jord- och skogsbruksministeriet och administrationen som underlyder ministeriet i enlighet med principerna för centralförvaltningsreformen. En av centralförvaltningsreformens syften är att minska på ministeriernas operativa uppgifter och förbättra ministeriernas möjligheter att koncentrera sig på att bereda och leda politiken inom sina förvaltningsområden. Överföringen förstärker också växelverkan mellan verkställandet av virkesmätningslagen och forsknings- och utvecklingsverksamheten inom branschen.

 


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab