Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
22.8.2014 / Landsbygdens Folk
Fullkomligt oetiskt att förstöra mat
- En enskild yrkeskår ska inte ensamt stå för kostnader som förorsakas av en politisk kris. Det är helt rätt att de som drabbas hårt får kompensation, säger riksdagsledamot Thomas Blomqvist.
- Att skänka mat till godkända hjälporganisationer eller hålla odlingsuppehåll är korrekta och försvarbara sätt att minska pressen på marknaden. Däremot är det etiskt och moraliskt fullständigt oacceptabelt att betala stöd för att förstöra livsmedel, fortsätter riksdagsledamot Mats Nylund.
Riksdagsgruppen betonar på sitt sommarmöte i Åbo att nästa års statsbudget måste beakta effekterna av Rysslands importstopp.
- Det är speciellt mjölksektorn och svinproduktionen som drabbas, men även andra berörs. Nedskärningarna i jordbruket borde inte genomföras, utan i stället skulle det behövas mera pengar, säger Nylund och Blomqvist.
Riksdagsgruppen påpekar att ändrade konsumtionsvanor även kan lindra böndernas sits. Genom att öka konsumtionen av inhemsk ost med 20 procent, så halveras effekterna av importstoppet. Finländsk mat är bevisligen den renaste och säkraste i världen, vilket är en faktor som borde spela in vid upphandlingar till offentliga kök såsom sjukhus, skolor och daghem.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab