Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
4.7.2002 / LF
SLC stöder Metsoarbetsgruppens förslag
Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, är tillfreds med att den s.k. Metsoarbetsgruppens förslag fått en bred uppslutning trots att det i arbetsgruppen deltog 26 personer som representerade olika organisationer. SLC förutsätter att man nu koncentrerar sig på att förverkliga kommitténs förslag.
Under de senaste åren har skogsbruket genomgått många förändringar. Bl.a. skogs- och miljölagarna har förnyats, nya miljöprogram har antagits och skogscertifieringen införts.
- Skogsägarna är måna om att värna om sin skog och naturens mångfald nu och för kommande generationers del. SLC stöder därför förslaget om att skyddandet av skog i framtiden skall grunda sig på skogsägarnas fria vilja och med fullständig ekonomisk kompensation. Gråa zoner mellan skyddad skog och ekonomiskog måste undvikas, säger SLC i ett pressmeddelande.
SLC stöder linjedragningen som innebär att man i frågor gällande skogsskyddet i framtiden mera satsar på kvalitet än kvantitet.
Under de närmaste åren bör därför tyngdpunkten ligga på att genomföra redan tidigare godkända skyddsprogram. På nuvarande skyddsområden bör åtgärderna intensifieras för att öka mångfalden.
Skogen har ett flertal roller, ekologin är en av dem. Arbetsgruppens förslag om att de ekonomiska och sociala följdverkningarna av skyddet av skog på gårds- och områdesnivå skall utredas fram till år 2007 har stor betydelse ur skogsägarsynpunkt.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab