Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
15.8.2014 / Landsbygdens Folk
Polen vill prångla ut sin äppelskörd till USA
Polen har blivit sittande på ett enormt överskott av äpplen som en följd av Rysslands plötsliga importförbud för frukt och grönsaker. Landets äppelodlare måste snarast finna nya köpare som är redo att ta hand om rasket.
USA borde snabbt öppna gränserna för polska äpplen, resonerar polackerna. Den polska ambassadören i Washington Ryszard Schnepf har nyligen besökt en jordbruksministeriet USDA för att göra USA-regeringen uppmärksam på problemet.
Enligt den polska nyhetsbyrån PAP betonade Schnepf att Polen förväntar sig ett snabbt beslut på grund av den extremt svåra situationen. Enligt PAP är ett nytt möte bokat för den 18 augusti då tjänstemän som ansvarar för importfrågor ska delta.
Enligt den polska ambassadören kan man vänta sig förståelse av USA-regeringen. Sist och slutligen berörs också USA av det ryska embargot. USA begränsar visserligen importen av äpplen från EU, men Polen anser att undantag ska vara möjliga.
Polen får exempelvis exportera paprika och broccoli till USA, medan Italien exporterar äpplen och päron. Då borde Polen också få exportera äpplen över Atlanten, resonerar polackerna.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab