Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 3.5.2024
 Grattis Linus
13.8.2014 / SLC
Mavi: Projekt som utvecklar livsmedelskedjan kan ansöka om understöd
Livsmedelskedjans konkurrenskraft, genomskådlighet och ansvarsfulla verksamhet främjas genom projektarbete. Företags och samfunds betydande och riksomfattande projekt kan få understöd för högst 80 procent av de godtagbara kostnaderna. Målgrupper för projekten är jordbrukare, konsumenter eller aktörer inom livsmedelssektorn.
 
Projekten syftar till att ge maten, matproducenterna och matkulturen högre status samt till att främja hälsosamma matvanor. Verksamheten inriktas på insatsområdena för utvecklandet av den nationella livsmedelskedjan som är: System för spårbarhet och ansvar, ungdomarna och livsmedelskedjan, värdesättande av maten och matproducenterna, konsumenternas ansvarsfulla matval, livsmedelssektorns internationalisering, ekoproduktion och närproducerad mat. Dessutom stöds projekt inom spannmåls- och oljeväxtsektorn som förbättrar sektorns inbördes växelverkan, samarbete och lönsamhet i Finland.
 
Understödet söks hos Landsbygdsverket
 
Landsbygdsverket ansvarar för ansökan om, beviljande och finansiering av understöden. Understöd söks med en ansökningsblankett innan projektet börjar genomföras. Projektansökan är öppen fram till den 8 september.
 
Projektet kan genomföras i form av kunskapsöverföring, information, säljfrämjande åtgärder eller utvecklingsarbete. Projektet kan vara ett- eller flerårigt, men dock pågå i högst tre år.
 
Avsikten är att fatta beslut om de projekt som ska understödas i oktober-november. Målet är att projekten kan inleda sin verksamhet i början av 2015.
 
Ansökningsblanketterna och ytterligare information finns på Landsbygdsverkets webbplats på adressen www.mavi.fi.
 
 
Ytterligare upplysningar:
Matti Perälä, överinspektör, 0295 31 2466
fornamn.efternamn(at)mavi.fi
 
Landsbygdsverket (Mavi) verkställer jordbrukarstöd, företags- och projektstöd för landsbygden samt marknadsstöd kundorienterat och utvecklar förvaltningsservicen. Vi handleder, råder och utbildar NTM-centralerna, kommunernas samarbetsområden och de lokala aktionsgrupperna som betjänar våra kunder. Vi ansvarar för användningen av nationella stödmedel och medel ur EU:s jordbruksfond och landsbygdsfond. Mavi är det utbetalande organet i Finland. Vi administrerar årligen EU-stöd och nationella stöd till ett sammanlagt belopp på över två miljarder euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab