Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
4.7.2002 / LF
Maktkamp om lantbruksstöden hotar blockera EU-samarbetet
- Håll fingrarna borta från den europeiska agrarpolitiken. Det underströk Frankrikes premiärminister Jean-Pierre Raffarin med eftertryck på onsdagen, då han avgav sin regeringsförklaring.
Raffarin betonade att hans regering avvisar alla försök att omarbeta CAP före år 2006. Han bekräftade att Frankrike kommer att sätta hårt mot hårt för att förhindra alla förtida strävanden att reformera CAP.
Tyskland har å andra sidan krävt en agrarreform som ett villkor för att svälja EU-utvidgningen. Tyskland och Frankrike har hamnat på en kollisionskurs som kommer att sätta EU-samarbetet på ett svårt prov.
Samtidigt har lantbrukskommissionär Franz Fischlers reformförslag hamnat i snålblåsten innan det ens har hunnit lanseras officiellt. De skärpta attityderna aviserar en hårdnande maktkamp mellan Berlin, Paris, Bryssel - och Köpenhamn.
I Köpenhamn avgörs EU-utvidgningens öde, för Danmark har nu tagit över EU:s ordförandeskap. Danskarna får den svåra uppgiften att försöka rädda utvidgningsprocessen, som i dagens läge verkar allt annat än säker.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab