Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
3.7.2002 / ÖSP
Sammanfattning av ÖSP:s och MTK Etelä-Pohjanmaa:s gemensamma styrelsemöte

Den 28 juni träffades Österbottens svenska producentförbunds styrelse och styrelsen för MTK Etelä-Pohjanmaa för att diskutera lantbrukspolitiska frågor och organisationsfrågor. Förbundens styrelser och utskott har också träffats tidigare i flere sammanhang för att diskutera frågor som berör båda förbunden. Organisationerna har också idkat samarbete både på förbundsnivå och på lokalavdelningsnivå.

Styrelserna hade en ingående diskussion om det nuvarande läget för förhandlingarna om det nationella stödet till södra Finland. Många produktionssektorer inom det nordliga området är indirekt beroende av en förlängning. Styrelserna var eniga om att en fortsättning behövs och kommer att stöda en sådan.

Under mötet diskuterades även andelsföretagens verksamhet. Företagen har i några fall inte kunnat behandla alla medlemmar jämlikt. Informationen från företagen har inte heller skötts på ett korrekt sätt. Man kunde dock på mötet konstatera att andelsprincipen allt oftare används som grundprincip när nya företag grundas. Många forskare anser också andelsprincipen vara framtidens företagsmodell.

Styrelserna diskuterade även den pågående skogsägarkampanjen. Kampanjen har hittills inte gett önskat resultat. Det ser ut som om skogvårdsföreningarna inte insett att deras största påverkningsmöjligheter finns på det lokala planet och att det därför behövs en organisering bland skogsägarna för att bevaka det nationella och internationella intresset. Producentorganisationerna bör därför fortsättningsvis aktivt arbeta för att de icke jordbrukande skogsägarna ska ansluta sig till intressebevakningen.


Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab