Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 20.4.2024
 Grattis Arla
19.6.2014 / SLC
Mavi: Lagringsstöd 2014 för skogsbär och skogssvamp får sökas
Lagringsstödet för skogsbär och skogssvamp 2014 inom området för nordligt stöd (=stödregion C) får sökas. Stödet är avsett att delvis ersätta kostnaderna för långvarig lagring av skogsbär och skogssvampar som plockats och lagrats inom området för nordligt stöd.
 
Ansökningen om lagringsstöd (blankett 237) måste lämnas in senast 16.7.2014 till den NTM-central inom vars verksamhetsområde lagren är belägna. Landsbygdsverket postar blanketter och anvisningar till dem som ansökte om stöd i fjol. Blanketten för ansökan om stöd fås av NTM-centralen och på webbadressen www.suomi.fi.
 
Stödvillkoren har inte förändrats
 
Stöd kan betalas till en näringsidkare vilkens lager uppfyller vissa tekniska krav och är beläget i stödregion C. I lagret ska 30.6.2014 förvaras skogsbär och skogssvampar som är avsedda som livsmedel och som har plockats inom området för nordligt stöd före år 2014.
 
För att få stöd krävs dessutom att sökanden är införd i registret över mervärdesskatteskyldiga. Sökanden ska också t.ex. med hjälp av kvitton, bokföring och plockarförteckningar påvisa att de uppgivna lagermängderna stämmer och har plockats inom området för nordligt stöd. Förändringar som påverkar stödet ska skriftligen meddelas till den myndighet som handlägger stöd om inom 10 arbetsdagar.
 
Stöd betalas högst följande belopp per kilogram färska bär eller svampar: hjortron 34 cent/kg, andra skogsbär 10 cent/kg och skogssvampar 42 cent/kg. Betalningen torde ske i medlet av november 2014.
 
Ytterligare upplysningar vid Landsbygdsverket:
Överinspektör
Lea Anttalainen
tfn 0295 31 2423
förnamn.efternamn@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab