Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
24.3.2014 / SLC
Anmäl ditt landsbygdsutvecklingsprojekt till Bästa praxis 2014
Nu kan utvecklingsprojekt inom landbygdsutveckling söka med i tävlingen Bästa praxis 2014. Genom tävlingen vill landsbygdsnätverket lyfta fram utvecklingsprojekt som skapats inom ramen för program för utveckling av landsbygden i Finland och som handlar om det finländska landsbygdsföretagandet och ökar landsbygdens livskraft.
Syftet med tävlingen Bästa praxis 2014 är att informera om god praxis som uppstått inom ramen för Finlands program för landsbygdsutveckling och att förmedla nyttiga verksamhetsmodeller.

Projekt som fått finansieringsbeslut inom ramen för programmen för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland eller på Åland under programperioden 2007–2013 får delta i tävlingen 2014. Det stora antalet idéer och innovationer som deltagit i tävlingarna under tidigare år visar att det finns skickliga, uppfinningsrika och samarbetsinriktade aktörer på landsbygden i Finland.

Tävlingskategorierna för Bästa praxis 2014 är:
1) Ungdomar
2) Samarbete
3) Miljö och klimat
4) Kultur
5) Näringar och företagande

Målsättningen är att få bidrag till alla tävlingsklasser från samtliga områden i Finland. Bidragen lämnas in genom att fylla i en elektronisk blankett i databasen på webbplatsen Landsbygd.fi senast 30.4.2014. Bidragen sparas i databasen, och de ifyllda blanketterna behöver således inte sändas separat per post eller e-post. Efter tävlingen blir databasen för goda förfaranden en permanent databas på webbsidorna.

NTM-centralerna, Ålands Landskapsregering och Leader-grupperna genomför de regionala bedömningarna, dvs. väljer bland bidragen inom sitt område sin kandidat till varje tävlingsserie. Arbetsgruppen för Bästa praxis 2014 gör en finalistbedömning på riksnivå, varefter tävlingsjuryn utser vinnarna i de olika klasserna. Vinnarna i tävlingen offentliggörs på den riksomfattande Landsbygdsgalan 29.10.

Mer information om tävlingen finns på webbplatsen www.landsbygd.fi/bastapraxis2014 där även tävlingsbidrag kan lämnas in senast 30 april.



Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab