Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
18.3.2014 / SLC
Mavi: Framgång genom samarbete - Innovationer ska födas på läger i Pjukala
År 2014 ordnas åter fem regionala innovationsläger för landsbygdsnätverket Innovationslägren är en utvecklingsmetod som stöder regionorganisationernas egna strategiska tyngdpunkter. Deltagarna på innovationslägren skapar, utmanar och utvecklar – idéer, människor, företagsverksamhet och nätverk. På lägren utvecklar man strategiskt viktiga insatsområden enligt de regionala utvecklingsplanerna och löser problem som man identifierar i insatsområdena tillsammans med sakkunniga från respektive område och externa experter.

Temat för Programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland 2014 är Framgång genom samarbete. En viktig verksamhetsform under temaåret är de regionala innovationslägren. Detta år ordnar landsbygdsnätverksenheten tillsammans med regionerna och MDI, som ansvarar för lägerkonceptet, fem innovationsläger.

Då olika människor och tankar möts under intensiva lägerdagar och med inspirerande ledare kan vad som helst hända. Förväntningarna är höga på att det skall födas många nya idéer och innovationer som skall gynna många och som skall spridas långt utanför lägrets gränser.

Det allra första allfinlandssvenska innovationslägret ordnas på Axxells folkhögskola i Pargas 17−19 mars 2014. Temat för lägret är Gränsen som möjlighet. Under lägrets gång kommer deltagarna att jobba med olika delteman: företagssamarbete, ungdomar, mentorskap, skärgårds-¬ och landsbygdsfrågor. Målet med lägret är att hitta nya samarbets‐ och näringsinnovationer, samt ta fram handlingsplaner som går att förverkliga i praktiken. Fokus ligger på att utveckla ett kontinuerligt samarbete mellan olika grupper i samhället samt mellan de olika regionerna. Lägrets gränsöverskridande tema genomsyrar allt arbete som görs.

Lägret genomförs som ett samarbetsprojekt mellan Landsbygdsnätverksenheten, Svenskastudiecentralen, Egentliga Finlands Byar, Pro Agria/Finska Hushållningssällskapet, Sydkustens landskapsförbund och Finlands svenska 4H samt Leadergrupperna I Samma Båt, Leader Åland, Aktion Österbotten, SILMU och Pomoväst.


Mera information om lägret:
- på hemsidorna www.efbyar.fi & http://www.maaseutu.fi/fi/index/yrittajyys/Innovaatioleiri.html
- Pia Prost, Egentliga Finlands Byar, tfn 044 350 0099, pia.prost@efbyar.fi
- Hans Bergström, landsbygdsnätverksenheten, Landsbygdsverket, tfn 040 531 1966, hans.bergstrom@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab