Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
28.2.2014 / SLC
Förskott på husdjursstöd får sökas i Viputjänsten
Ansökan om förskott på nationella husdjursstöd fortsätter fram till 21.3.2014 kl. 23.59 i Viputjänsten på adressen https://vipu.mavi.fi. I fjol lämnade nästan 2000 gårdar in sin ansökan om förskott på webben. Det här motsvarar ungefär 40 % av gårdarna som ansökte om förskott.

I år förväntas det vara populärare att ansöka om förskott elektroniskt än på papper. Nästan alla aktiva gårdar har tilldelat den primära odlaren behörighet, så att han eller hon kan ansöka om gårdens stöd elektroniskt i Viputjänsten eller tilldela en rådgivare behörighet att göra upp gårdens ansökningar.

Anvisningarna för ansökan om nationella husdjursstöd 2014 och blankett 139 har bortsett från fårgårdarna postats till de gårdar som ansökte om nationella husdjursstöd 2013 och som på blankett 101A för 2013 meddelade att de vill ha materialet för 2014 års ansökan om jordbrukarstöd per post. Anvisningarna och blankett 139 finns också att få på webbadressen www.suomi.fi/lomakkeet (sökord mavi139).

Ändringar av basskiften i Viputjänsten
Förberedelserna inför vårens samlade stödansökan pågår för fullt. Den största ändringen i Viputjänsten i år är att sammanslagningar och delningar av basskiften utförs elektroniskt i samband med den samlade stödansökan. Till skillnad från tidigare år behöver man alltså inte i förväg lämna in kartritningar och blankett 102C till kommunen i mars.

När basskiften slås samman och delas elektroniskt får de ett signum för den samlade stödansökan. Man behöver därmed inte invänta ett av kommunen tilldelat signum för att säkerställa ansökan om stöd.

Den samlade ansökan om jordbrukarstöd inleds i början av april och avslutas 30.4 kl. 23.59 på adressen https://vipu.mavi.fi.

Ytterligare information:
Kommunernas landsbygdsnäringsmyndigheter
Ytterligare information vid Landsbygdsverket:
Systemspecialist Piia Ylikoski
0295 31 2344
fornamn.efternamn@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab