Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
14.2.2014 / Landsbygdens Folk
Fortsatta diskussioner om odling i fokusområden
Enligt utskottets ordförande Paolo De Castro har diskussionerna avancerat i en positiv riktning, men det råder fortsättningsvis meningsskiljaktigheter om vissa detaljer.
Bland annat filar man ännu på formuleringen av definitioner för begreppen aktiva jordbrukare och unga jordbrukare. Ett av kraven är att gårdar som bedriver gårdsturism eller liknande binäringar inte måste bevisa att de utövar ett aktivt jordbruk.
Odlingen av kvävefixerande grödor på fokusområden och graden av sanktioner för brott mot miljövillkoren är också föremål för diskussioner.
Enligt De Castro har parlamentet klargjort för Cioloș att jordbruksutskottet inte kommer att acceptera delegerade rättsakter som går utöver de ramar som parlamentet och rådet kom överens om förra året.
EU:s medlemsländer försöker också aktivt påverka slutresultatet. I ett diskussionsunderlag som härstammar från Tyskland uppmanas kommissionen att tillåta växtskydds- och gödselmedel vid odling av kvävefixerande grödor och mellangrödor.
I det aktuella dokumentet kräver man också förändringar i de proportioner som ska gälla för olika slags grödor som får odlas i fokusområdena.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab