Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
14.2.2014 / Landsbygdens Folk
Obama skrev under den nya jordbrukslagen
Obama liknade Farm Bill med en schweizisk fickkniv. Jordbruksprogrammet är en mångsidig lag som påverkar alla samhällets områden. Enligt Obama stöder Farm Bill jordbruket, skapar jobb, stimulerar forskning och hjälper hungriga amerikaner.
Ur jordbrukspolitisk synpunkt är avskaffandet av de direkta gårdsstöden den viktigaste förändringen. Anslagen för jordbruksprogrammen ska sänkas med 10 miljarder euro till 32,5 miljarder euro.
Lagen avlägsnar med ett slag den gamla principen att betala statliga stöd till jordbrukare oberoende av produktionen. I stället ska farmarna erhålla statligt stöd för sina försäkringar mot skördeskador.
Därmed förflyttas tyngdpunkten för jordbruksstödet från direktstöd till ett försäkringsstöd mot skördeskador och inkomstkompensationer.
Farmarna kan välja om de vill försäkra sig mot skördeskador eller kompensation mot lägre inkomster om priset på växtkulturer sjunker under en bestämd, genomsnittlig referensnivå under ett marknadsår.
Skörde- och inkomstförsäkringarna är förknippade till vissa villkor som gäller markskyddet. Maximalt får en jordbrukare sammanlagt lyfta högst 92.513 euro årligen från jordbruksprogrammen.
Stödrätten gäller alla jordbrukare med en bruttoförtjänst på högst 666.900 euro (900.000 dollar). I samband med paketet har ett hundratal föråldrade stödprogram dragits in medan andra, liknande program har slagits samman.
Livsmedelsprogrammet som finansierar matkuponger för fattiga amerikaner skärs ner med cirka 5,9 miljarder euro till 560 miljarder euro och förblir den med avstånd största utgiftsposten i Farm Bill.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab