Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
7.2.2014 / Landsbygdens Folk
USA-politiker enades om nästa Farm Bill
Enligt kongressens budgetavdelning omfattar finansieringen av Farm Bill sammanlagt 700 miljarder euro för perioden 2014 till 2023. Den största posten på 553 miljarder euro utgörs av den omstridda mathjälpen, trots att summan har bantats med 5,9 miljarder euro.
De amerikanska farmarna måste räkna med sjunkande bidrag för direkta stöd. Anslagen för jordbruksprogrammet har skurits ned med 10 miljarder euro till 32,5 miljarder euro. En del av de inbesparade anslagen kan ändå användas för riskkompensationer.
Finansieringen av jordbrukets skördeförsäkringar budgeteras till 66 miljarder euro för hela tioårsperioden. Kritiker har emellertid varnat för att utgifterna kan bli svåra att finansiera om priserna på jordbruksprodukter märkbart skulle sjunka.
Reglerna för minimipriser för mjölkprodukter har strukits i den nya jordbrukslagen. I stället ska ett försäkringsstöd införas för att kompensera mjölkproducenternas förluster om marginalen mellan produktionskostnader och intäkter blir för stor.
Politikerna har också strukit i anslagen för jordbrukets miljöprogram. Utgifterna för programmen har sänkts med 2,9 miljarder euro till 42,2 miljarder euro under nästa tioårsperiod.
Stöden för jordbruksexport och livsmedelshjälp till utlandet budgeteras till 2,6 miljarder euro under perioden medan bioenergi och bioråvaror stöds med 805 miljoner euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab