Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 måndag 6.5.2024
 Grattis Frej
6.2.2014 / SLC
Mavi: Stödet för växthusproduktion ingår nu i Viputjänsten
I år kan stöd för växthusproduktion sökas också elektroniskt via Viputjänsten.

Stödansökningsblanketterna för ansökan på papper postas i början av februari till dem som ansökte om växthusstöd i fjol. Blanketten finns också på webbportalen www.suomi.fi/etjanster på numret 109. Sista ansökningsdag för växthusstödet är 28.2.2014. Ansökan ska lämnas in till närings-, trafik- och miljöcentralen (NTM-centralen) eller på Åland till Statens ämbetsverk på Åland.

Före ansökan om växthusstöd ska sökanden försäkra sig om att uppgifterna om gården och gårdens behörighet till e-tjänster är i ordning. Detta görs genom att Mavis blankett 455 som skickades till gården tidigare i höstas lämnas in till kommunen, om blanketten inte lämnades in redan på hösten.

Möjligt att ansöka elektroniskt
Växthusstödet söks elektroniskt i Viputjänsten (https://vipu.mavi.fi). Den elektroniska ansökningstjänsten är öppen 10.2 – 28.2. Efter den sista ansökningsdagen kan ansökan lämnas in enbart på papper. Ändringar som rör odlingen kan anmälas från och med 1.3.

Stödvillkoren är oförändrade
Bara förfarandet för ansökan om stöd och anmälan har ändrats. Till exempel söks det nordliga växthusstödet och växthusstödet till södra Finland med samma ansökan och odlingsplanen ingår nu i ansökningsuppgifterna.

Som det nu ser ut betalas förskottet på växthusstödet ut i slutet av april och det slutliga stödet i oktober. Stödnivån i stödregionerna A och B är en annan än i stödregion C.

Ytterligare upplysningar vid Landsbygdsverket:
Överinspektör Lea Anttalainen
tel. 0295 31 2423
fornamn.efternamn@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab