Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
17.1.2014 / Landsbygdens Folk
Biocider hör nu till övervakningen av tvärvillkoren för foder
Biocider är ett stort antal kemiska ämnen och preparat som är avsedda för bekämpning av skadliga organismer. Foderövervakningen förutsätter bokföring av desinfektionsmedel, av gifter avsedda för gnagare samt insekts- och fästinggifter som används i foderlager eller vid behandling av utfodringskärl och transportmedel, förflyttnings- eller vägningsutrustning för foder.
Bokföringen av biocidanvändning ska inbegripa uppgifter om använda biocider som tryggar fodersäkerheten såsom namn, mängder och användningstider. Exempelvis inköpskvitton kan användas som underlag för bokföringen.
Kravet på bokföring av biocidanvändning gäller alla gårdar som producerar (t.ex. spannmålsodlingar), blandar eller använder foder. Även vid primärproduktion av livsmedel krävs bokföring av biocidanvändningen. Biocider ska användas till rätt ändamål och enligt bruksanvisningarna.
Om bokföring av biocider föreskrivs i förordning (EG) nr 183/2005 om fastställande av krav för foderhygien, i jord- och skogsbruksministeriets förordning 548/2012 om bedrivande av verksamhet inom foderbranschen och i ändringen av statsrådets förordning 118/2010 om övervakning av tvärvillkor som trädde i kraft 1.1.2014.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab