Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
20.12.2013 / Landsbygdens Folk
Viktigt lämna in blankett 455
Man har alltså ännu en chans att lämna in den till den kommunala landsbygdsnäringsmyndigheten, men helst så fort som möjligt. Då kan man också räkna med att stödansökan löper obehindrat i vår. I fall man låter bli att lämna tillbaka blanketten löper man en risk att det blir problem med behandlingen av stödansökan, eftersom myndigheterna i princip kommer att sakna gårdens uppgifter.
Inom några områden har landsbygdskanslierna själva varit aktiva och skickat påminnelser eller SMS-meddelanden.
- Det är också vår avsikt att SMS-meddelanden skickas till sådana som inte lämnat in blanketten genast i början av januari, säger Kirsi-Maria Heinonen.
Det är alltså viktigt att man lämnar in blanketten oavsett om man har planer på att använda Vipu-tjänsten eller inte. De ifyllda uppgifterna kommer att gälla tillsvidare eller tills man ändrar dem. Från och med nu är det alltså meningen att man inte ska behöva lämna in uppgifter för tillträde till Viputjänsten varje år på nytt.
Överinspektör Heinonen berättar vidare att man har kommit producenternas önskemål till mötes om att kunna överlåta åtkomsträttigheterna till en rådgivare eller ett blankettombud utan att behöva gå in i Viputjänsten själv, vilket ursprungligen var avsikten.
Har man inte blanketten kan man hämta den hos den kommunala landsbygdsnäringsmyndigheten eller så kan man ladda ned den från Suomi.fi:s hemsida, www.suomi.fi/suomifi/svenska. Skriv in mavi455 i sökfältet. Man kan också få hjälp med ifyllandet hos den kommunala landsbygdsnäringsmyndigheten.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab