Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
13.12.2013 / Landsbygdens Folk
Politisk enighet om finansieringen av landsbygdsprogrammet
Finansieringen av programmet för hela perioden kommer att gå på cirka 7 miljarder euro.
Finansieringen har diskuterats med intressegrupperna, det gäller också producentorganisationerna SLC och MTK, men nu gjorde alltså det ekonomisk-politiska ministerutskottet den slutgiltiga linjedragningen.
Stödnivåerna på de enskilda åtgärderna inom landsbygdsutvecklingsprogrammet är inte helt klara. men det blir de allt eftersom beredningen framskrider.
Målsättningen är att programmet ska vara klart för behandling i statsrådet under februari-mars och efter det skickas till EU-kommissionen.
Finansieringsramarna torde alltså ungefär se ut så här: Miljöprogrammet samt klimatåtgärder och rådgivning skulle stå för 1.626 miljoner euro. Den ekologiska produktionen skulle få 326 miljoner och djuromsorgen 458 miljoner.
LFA-stödet skulle stå för en summa på sammanlagt 3.284 miljoner euro. Av den summan skulle 1.810 miljoner finansieras av både Finland och EU, medan 1.474 miljoner skulle vara helt nationella pengar. Den här sista summan kommer antagligen att preciseras under våren.
Investerings- och startstödet inom jordbruket skulle stå för 407 miljoner euro. Företags- och projektstöd skulle sluka 691 miljoner och LEADER-verksamheten 300 miljoner euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab