Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 2.5.2024
 Grattis Vivian, Vivi
1.11.2013 / SLC
Mavi: Betalningen av stöd för djurens välbefinnande ändras
Utbetalningarna av den första posten av stödet för djurens välbefinnande börjar den 8 november. Den första posten omfattar omkring 53 procent av det sammanlagda stödbeloppet. Återstoden kan betalas våren 2014. Den betalas av medel för programperioden 2014–2020 efter det att förslaget till program för den nya finansieringsperioden har getts in till kommissionen och stödövervakningen har slutförts.

År 2012 utgjorde den första posten 75 procent av varje gårds sammanlagda stödbelopp. Det var meningen att procentandelen skulle vara densamma i år, men det är inte möjligt på grund av att EU:s finansiella ramar då skulle ha överskridits. För hela programperioden har det för var och en stödform som ingår i utvecklingsprogrammet fastställts en specifik EU-finansieringsram, alltså ett maximibelopp som finansieringen kan uppgå till.

Stödet för djurens välbefinnande omarbetades år 2012. Jordbrukarna fick ingå nya stödförbindelser där villkoren och stödnivåerna var andra än tidigare. Det här ledde till att allt fler husdjursgårdar förband sig vid stödformen och det totala stödbeloppet nästan fyrdubblades.


Ytterligare upplysningar:

Överinspektör
Ulla Sihto
Landsbygdsverket
tfn 020 7725 658
fornamn.efternamn@mavi.fi

Konsultative tjänstemannen
Juha Palonen
Jord- och skogsbruksministeriet
tfn 02951 62356
fornamn.efternamn@mmm.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab