Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
24.10.2013 / SLC
SLC kräver rättvis beskattning för jordbruket
I ett läge där reformen av jordbrukspolitiken och krympande budgetmedel kommer att försämra jordbrukets lönsamhet har Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. ingen förståelse för de försämringar i skattevillkoren för jordbruket som finansministeriet nu föreslår.

– Vad gör den sittande regeringen? Den har fattat beslut om sänkning av accisåterbäringen från början av nästa år. Nu föreslår dessutom finansministeriet försämringar i beskattningen av andelslag, vilket för de allra flesta medlemmar i producentandelslag innebär en skärpning av beskattningen, påpekar SLC:s ordförande Holger Falck.

Tidigare regeringar har sökt lösningar för att genom beskattningen underlätta jordbrukets ekonomiska situation.  Det gäller till exempel införandet och senare även förhöjningen av återbäringen av accisen på bränsle och el till jordbruket och trädgårdsnäringen.

– Nu krävs rättvisa beskattningslösningar för att kunna hålla kvar den inhemska livsmedelsproduktionen. SLC:s styrelse utgår ifrån att finansministeriets förslag korrigeras. Ändringar i beskattningen får inte ytterligare försämra det inhemska jordbrukets verksamhetsförutsättningar, säger Falck.


Tilläggsinformation:
SLC:s ordförande Holger Falck, tel. 050 555 3711
SLC:s verksamhetsledare Johan Åberg, tel.  040 523 3864


Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC r.f. är den finlandssvenska landsbygdens och jordbrukarnas intresseorganisation. SLC har cirka 12 000 medlemmar som fördelar sig över 70 lokalavdelningar och fyra landskapsförbund.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab