Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
30.8.2013 / Landsbygdens Folk
Mera pengar i år för vattentillgångar och skogsförbättringar
När man lägger de här beloppen till anslaget i den ordinarie budgeten på 14,508 miljoner finns det medel på drygt 16 miljoner euro i år.
Med tilläggsanslaget är det meningen att finansiera reparationer av skadorna från vårens översvämningar som staten har ansvaret för. Pengarna ska även räcka för akuta grundförbättringar och planering för kontroll av översvämningsrisker på de drabbade områdena.
I förslaget till nästa års budget är motsvarande anslag i skrivande stund 12,058 miljoner euro. Det är ungefär en halv miljon mindre än vad regeringen ursprungligen föreslog i propositionen om det här årets ordinarie budget.
I den kompletterande budgetpropositionen som gavs senare på hösten i fjol föreslog regeringen dock ett tillägg på 2 miljoner euro. Detta på grund av att höstens översvämningar orsakat ett akut behov av grundförbättringar.
I skogsförbättringspengar föreslår finansministeriet ett tilläggsanslag på 3 miljoner euro. Anslaget är då uppe i sammanlagt 64,48 miljoner euro för i år.
Tilläggspengarna ska användas för ökad vård av plantskog och ungskog, iståndsättningsdikning, byggande av skogsvägar och grundförbättringar samt skogsförnyelse.
I förslaget till nästa års budget är anslaget i skrivande stund 59,73 miljoner euro.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab