Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 söndag 5.5.2024
 Grattis Ulrik
5.7.2013 / SLC
SLC: Våga fråga om matens ursprung!
De finländska jordbrukarna är stolta över de råvaror och produkter som de producerar och Svenska lantbruksproducenternas centralförbund, SLC, glädjer sig åt konsumenternas ökade matintresse.
– De finländska livsmedlen håller hög kvalitet och produceras under övervakade förhållanden, med goda möjligheter att spåras tillbaka till gårdsnivå. Det innebär en stor trygghet för konsumenten, som har rätt att känna till matens ursprung, säger SLC:s ordförande Holger Falck.

Undersökningar visar att de finländska konsumenterna vill få mera information om varifrån råvarorna kommer.
– Trots att konsumenterna har ett allt större behov att känna till matens ursprung har det visat sig att restaurangers och detaljhandelns intresse att förbättra informationen om råvarornas ursprung släpar efter, påpekar SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback.

För att ännu tydligare gentemot handeln och restauranger påvisa behovet av konsumentupplysningen om matens ursprung uppmanar SLC konsumenterna till aktivitet i t.ex. mataffären och i lunchrestaurangen. 
– Våga fråga varifrån maten kommer! Frågan är enkel och helt berättigad samtidigt som den signalerar att konsumenten vill välja inhemsk mat, framhållet Laxåback.

Tack vare de inhemska, övervakade ursprungsmärkena Gott från Finland och Rent inhemskt känner man enkelt igen att en produkt är finländsk.


Tilläggsinformation:
SLC:s centralstyrelseordförande Holger Falck, tel. 050 555 3711
SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback, tel. 0400 568 342

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab