Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 28.3.2024
 Grattis Sune
17.6.2013 / SLC
Landskapens närmat och öl möts på närmatsevenemanget Delikatessernas Finland 22-24.8
Landskapens närmat och öl skapar smakliga smakkombinationer på närmatsevenemanget Delikatessernas Finland. Delikatessernas Finland, som nu ordnas för tredje gången, hämtar över 100 när- och ekomatsproducenter och -tillverkare till Helsingfors centrum. På Järnvägstorget ordnas samtidigt Syystober-ölfesten, som serverar tiotals inhemska småbryggeriers öl.

Evenemanget bjuder på en bred dukning av livsmedel som man kan smaka på och köpa med sig hem. Smakportionerna är lätta att kombinera med lämpliga ölsorter, som man kan avnjuta i öltältet eller på -terrassen.

Delikatessernas Finland inspirerar närmatens vänner att bekanta sig med äkta, finländska smaker. I fjol samlade evenemanget under två och en halv dag av över 60 000 besökare. Evenemangets popularitet visar att de finländska konsumenterna har anammat den närproducerade maten.

På närmatsevenemanget Delikatessernas Finland står landskapens små livsmedelsföretag i fokus. Evenemanget ger en ypperlig möjlighet för närmatsproducenter och -förädlare att visa upp sitt kunnande och sina produkter för huvudstadsregionens konsumenter. Några försäljningsplatser på evenemanget är ännu lediga för små eller medelstora företag. I samband med Delikatessernas Finland ordnas även ett yrkestillfälle för handelns och restaurangers inköpare, där de kan nätverka med de små livsmedelsföretagen.

Förutom mat och öl bjuder evenemanget på program för hela familjen. I samband med öppning av evenemanget utses Finlands bästa öl. Under Konstens natt uppträder dansgruppen Will Funk For Food. Förutom landskapen och företagen presenterar sig också livsmedelskedjans organisationer.

Evenemanget, som är gratis för besökare, arrangeras av producentorganisationerna MTK och SLC, MatFinland-temagruppen, Småbryggeriernas förbund och Lammin Sahti. Delikatessernas Finland ordnas på Järnvägstorget i Helsingfors den 22–24.8. Evenemanget är öppet på torsdag (Konstens natt) kl 16-22, fredag 11-20 och lördag kl 10-18.

Tilläggsinformation:
Kommunikationschef Klaus Hartikainen, MTK, 040 169 2060
Informatör Mia Wikström, SLC, 050 355 3213
Ordförande Pekka Kääriäinen,Småbryggeriernas förbund/Lammin Sahti Oy, 050 559 4013
MatFinland-temagruppens koordinator Heidi Valtari, 0400 487 160

www.herkkujensuomi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab