Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
19.4.2013 / Landsbygdens Folk
Miljöministeriet snart förbudsministerium enligt Mats Nylund
Under nuvarande regim har flera oroande drag i ministeriets verksamhet blivit allt mer framträdande, enligt Mats Nylund. Ett exempel är oförmågan att hitta samsyn med andra ministerier i för Finland viktiga EU-frågor. Förslaget till paragraf om naturvärden i naturskyddslagen är ett annat.
- I praktiken skulle den paragrafen ge miljömyndigheterna möjlighet att egenväldigt bestämma vad naturvärden innebär och vetorätt när miljötillstånd ska beviljas. Ingen borde egenväldigt få besluta om våra naturvärden, säger Nylund.
- Denna utveckling i kombination med miljöministerns upprepade soloutspel undergräver förtroendet för såväl vår regering som våra myndigheter, säger Nylund. Ena dagen är det fel på vårt miljöstödsprogram, en annan dag ska torvbrytningen avbrytas och nu senast ska jord- och skogsbruksministeriet spjälkas upp och förvaltningen av fiskerifrågor flyttas från det ministerium där sakkunskapen finns till miljöministeriet.
- Det är ett klart brott mot spelreglerna att en minister går in på en annan ministers förvaltningsområde på detta sätt. Det skulle säkert inte tolereras om inte aktören vore just grön. Det kan inte vara så att helt andra regler gäller för De gröna än för övriga regeringspartier, avslutar Mats Nylund.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab