Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
19.4.2013 / Landsbygdens Folk
4H samlar in plastsäckar
Det går antingen att föra säckarna (enligt förpackningsanvisningar) till närmsta uppsamlingsplats eller så sorterar och packar 4H-ungdomarna säckarna. Det lönar sig att ta kontakt med 4H-föreningen på orten för att få närmare information.
Tack vare insamlingen återvinns ca 50 procent av gödsel- och utsädessäckplasten. Mängden överträffar klart det förpackningsbeslut, som statsrådet där målet för återanvändningen är satt på 22,5 procent. Senaste år samlade 4H-ungdomarna in nästan 650 ton plast.
4H-organisationerna och industrins samarbete inleddes redan 1975 och har hållit på sedan dess. Sammanlagt har över 30 miljoner kg plast samlats in under över tre decennier.
Alla säckar, som skall med i insamlingen ska anmälas till den lokala 4H-föreningen. Säckarna skall anmälas senast den 20 juni i södra Finland och senast den 3 augusti i Österbotten.
I allmänhet anmäls säckarna till 4H:s verksamhetsledare, om inte klubben informerar lokalt om någon speciell ansvarsperson. Mera information om säckinsamlingen finns på http://www.fs4h.fi/sackinsamling/
Insamlingen organiseras av de lokala 4H-föreningarna, Finlands svenska 4H, Suomen 4H-liitto och Yara.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab