Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
22.2.2013 / Landsbygdens Folk
SLC startar kommunkampanjen Lokalt är smart
Inför kommunalvalet uppmärksammade SLC också svenskspråkiga kommunalvalskandidater om att det behövs ett starkt jord- och skogsbruk och en livskraftig landsbygd för att vi i Finland skall kunna producera trygg och god mat från jord till bord.
Som en uppföljning av organisationens ställningstagande inför valet kommer SLC via sina lokalavdelningar under våren att inom sitt verksamhetsområde aktivt lyfta fram landsbygden och dess näringar i kommunerna och påminna kommunala beslutsfattare om vikten av att trygga närområdets arbetsplatser, investeringar och service, vilka gagnar ekonomin i det egna området.
För att nå ut med budskapet om landsbygdens betydelse i kommunerna behövs lokalavdelningarnas insats. Därför uppmanar SLC lokalavdelningarna att uppvakta kommunens fullmäktige och centrala tjänstemän och föra fram producenternas hälsning om frågor som under de närmaste åren kommer att vara särskilt viktiga för landsbygden och lantbrukarna.
Till hjälp finns ett material för Lokalt är smart-kampanjen som på två sidor sammanfattar fyra centrala teman för landsbygden och lantbruket: närproducerat stärker lokalsamhället, landsbygden sysselsätter, kommunal service för lantbrukare och markplanering som möjliggör lantbruk.
Genom den färska broschyren "Offentlig upphandling - med fokus på närmat" vill SLC särskilt också lyfta fram att det är möjligt att också i storkök servera närproducerad mat från det egna området bara en medveten vilja därtill finns.
Information och material i anslutning till Lokalt är smart-kampanjen hittas på SLC:s webbsida (www.slc.fi/lokaltarsmart.asp) eller på medlemsnätet http://extra.slc.fi under Värt att veta - Lokalt är smart. Under lokalavdelningarnas vårmöten kommer även kampanjen att lyftas fram och SLC hoppas att lokalavdelningarna aktiverar sig och påminner kommunerna om de möjligheter som landsbygden erbjuder.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab