Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 29.3.2024
 Grattis Jonas
11.2.2013 / SLC
SLC: Regeringen bör nu jobba för bättre lönsamhet i jordbruket
EU:s beslut att krympa lantbruksbudgeten med 15 miljarder euro under följande finansieringsperiod kommer att minska inkomsterna för de finländska jordbrukarna, framhåller SLC. Både det direkta stödet från EU och landsbygdsutvecklingsstöden, dit LFA- och miljöersättningen hör, sjunker jämfört med nuläget.
– Det här måste regeringen beakta då diskussionerna om Finlands rambudget för de närmaste åren inleds. Jordbruket har nu ett ännu större behov av åtgärder från regeringen och jord- och skogsbruksministern, som förbättrar näringens lönsamhet, säger SLC:s ordförande Holger Falck.

Samtidigt är det enligt SLC viktigt att unionen kunde besluta om långtidsbudgeten och medlen för lantbruket.
– Nu kan beredningen av innehållet i jordbruksreformen CAP2020 komma igång för att ta vara på de möjligheter som finns för att stöda det finländska lantbruket.

SLC anser att det nu är skäl att inleda diskussionerna om en förlängning av 141-avtalet om nationella stöd till södra Finland.
– När riktlinjerna för EU:s jordbrukspolitik nu börjar ta form vet vi vad som behövs för att trygga husdjursproduktionen och växthusodlingen i södra Finland genom nationellt stöd, säger Holger Falck.

Tilläggsinformation:
SLC:s centralstyrelseordförande Holger Falck, tel. 050 555 3711??
SLC:s verksamhetsledare Jonas Laxåback, tel. 0400 568 342  

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab