Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 19.4.2024
 Grattis Bernhard, Bernt
30.1.2013 / SLC
Stödet för växthusproduktion kan sökas
Sista ansökningsdag för växthusstödet är 28.2.2013. Ansökningsblanketterna postas i början av februari till dem som ansökte om stödet i fjol. Blanketten finns också på webbportalen www.suomi.fi/etjanster på numret 109. Ansökan ska lämnas in till närings-, trafik- och miljöcentralen (ELY-centralen) eller på Åland till Statens ämbetsverk på Åland.

Datumändring i stödvillkoren
Stödvillkoren har ändrats till vissa delar. Enligt de nya villkoren ska odlingsväxterna vara utplacerade på sin slutliga växtplats 15.5 (förr var datumet 1.5). Också den stödberättigande odlingsarealen och besittningen av växthusen avgörs utifrån situationen 15.5. Genom ändringen eftersträvas jämnare utsläppande av produkter på marknaden. En annan orsak till ändringen är den inverkan som fjolårshöstens rikliga regn har haft på tillgången till vissa uppvärmningsbränslen.

Som det nu ser ut betalas förskottet på växthusstödet ut i slutet av april och det slutliga stödet i oktober. Stödnivån i stödregionerna A och B är en annan än i stödregion C. Den är i alla stödregioner något lägre än i fjol.

Ytterligare upplysningar vid Landsbygdsverket:
Överinspektör
Lea Anttalainen
tel. 020 77 25740
fornamn.efternamn@mavi.fi

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab