Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 fredag 26.4.2024
 Grattis Teresia
25.1.2013 / SLC
Producentprisprotest belönades för årets marknadsinsats 2012
Foto: MT/Jaana Kankaanpää
SLC:s informatör Mia Wikström och MTK:s kommunikationschef Klaus Hartikainen tog emot priset på torsdagen. Foto: MT/Jaana Kankaanpää

Tidningen Markkinointi & Mainonta och MARK Finlands Marknadsförbund belönade MTK och SLC för kampanjen mot de låga producentpriserna med utmärkelsen Vuoden Markkinointiteko 2012. Kriterierna har traditionellt varit att årets marknadsinsats skall nå utöver sedvanlig marknadsföring och skapa någonting nytt. Enligt prisutdelarna uppfyllde producentorganisationernas kampanj klart kriterierna samtidigt som den skapade mycket positiv synlighet och startade en bred samhällsdiskussion.

Producentorganisationerna MTK och SLC ordnade priskampanjen den 14 november i Helsingfors, Joensuu, Jyväskylä, Karleby, Kuopio, Seinäjoki, Tammerfors, Tavastehus, Villmanstrand och Ylivieska. På de tio orterna sålde producenterna nötstek, bitstek av gris, hönsägg, potatis och rågbröd till producentpriser. Genom kampanjen protesterade producenterna mot jordbrukets svaga lönsamhetssituation. Kampanjens slogan var ”Varför får den minst, som gör mest?”.
 
- Kampanjen hade som målsättning att lyfta fram lantbrukarnas allt svagare ekonomiska situation, producenternas låga andel av matpriserna och skapa en samhällsdiskussion om lantbrukarnas situation. Målsättningarna uppfylldes och nu arbetar vi med att fortsätta föra fram budskapet på olika plan, säger SLC:s informatör Mia Wikström.
 
Kampanjens idé, koncept och förverkligande föddes huvudsakligen i producentorganisationerna MTK och SLC. Kampanjmaterialet producerades av marknadsföringsbyrån KEDM och det var byråns copywriter Anna-Kaisa Mannonen som kom på kampanjens slogan. Producent för huvudevenemanget på Narinkens torg var Antti Närhi, som också fungerat som producent för matevenemanget Delikatessernas Finland.

I kampanjdagen deltog över 200 producenter från MTK och SLC runt om i landet. I planeringen av kampanjen medverkade en stor del av producentorganisationernas personal och samarbetsparter. Producentorganisationerna tackar alla för ett fint samarbete.

Vuoden Markkinointiteko 2012 – utmärkelsen delades ut till vinnarna på MARK Finlands Marknadsförbunds evenemang Tammikuun täräys på torsdagen.

Som belöning får MTK och SLC en sidas annonsutrymme i tidningen Markkinointi & Mainonta.

Tilläggsinformation:
- SLC:s informatör Mia Wikström, tel. 050 3553213
- MTK:s kommunikationschef Klaus Hartikainen, tel. 040 1692060
- MARK Finlands Marknadsförbunds VD Lauri Sipilä, tel. 040 503 4313
- Kampanjens webbsida: www.slc.fi/orattvist.asp
 

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab