Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 lördag 27.4.2024
 Grattis Engelbrekt
4.1.2013 / Landsbygdens Folk
Nu trycks LF i Karleby
- Eftersom vår torra press inte använder vatten i tryckskedet har vi en punktförstoring på enbart tio procent till skillnad från en våt press som har en punktförstoring på 20-25 procent. Den här metoden gör att vi trycker skarpare bilder förutsatt att originalet är bra, säger Michael Rosenback, försäljningschef vid Botnia Print.
Rosenback lovar därmed en kvalitetshöjning på bilderna i Landsbygdens Folk.
- Läsarna kommer helt klart att märka av en förändring till det bättre. Bilderna i tidningen kommer att bli skarpare än tidigare, säger han.
Tidningen, som trycks på torsdag eftermiddag, kommer att distribueras som vanligt, vilket till exempel innebär att läsarna på Åland har tidningen i postlådan på fredagen.
- Vi har inget med distributionen att göra utan den biten handhas av Itella som lovat att utgivningen ska fungera normalt, säger Rosenback.
Förberedelserna av bytet av tryckeri har pågått länge och LF:s redaktionssekreterare Mikael Lampén har innan det första numret trycktes gjort ett testnummer.
- För ombrytningens del ändras inget väsentligt. Men vi har samtidigt tagit i bruk nya datorer och ny programvara som det tar lite tid att vänja sig vid. Jag hoppas att läsarna överseende med eventuella fadäser så här i början.
- Framför allt ser jag fram emot en jämnare kvalitet i färg- och bildhanteringen, säger han.

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab