Suomeksi   Om Agrolink   Kontakta Agrolink  Bli abonnent  Logga in
 torsdag 25.4.2024
 Grattis Markus
22.11.2012 / SLC
Mavi: Jordbrukarstöd betalas ut i december
Under december betalas gårdsstödet, bidraget för proteingrödor och oljeväxter, den andra posten av miljöstödet, kompensationsbidraget och miljöspecialstödet ut från Landsbygdsverket. I december betalas dessutom djurbaserade bidrag och husdjursstöd. Summan av de stöd som handlagts inom kommunernas landsbygdsförvaltning och vid ELY-centralerna är sammanlagt omkring 800 miljoner euro.
 
Tidpunkten för påbörjande av utbetalningarna påverkas av de begränsningar som följer av EU:s rättsakter och övervakningssituationen. Oavslutad övervakning kan fördröja utbetalningen av stöd till enskilda gårdar. I så fall betalas stödet ut efter det att övervakningen avslutats.
 
Liksom tidigare informerar Landsbygdsverket gårdarna per eBrev om stödutbetalningen. I eBrevet finns specificerad information om utbetalningen av var och en stödtyp. De egentliga stödbesluten i vilka omprövning får begäras skickas till gårdarna senare.
 
Stöd för djurens välbefinnande
 
Utbetalningen av första posten av stödet för djurens välbefinnande har påbörjats 6.11.2012. Den första posten utgör 75 procent av det sammanlagda stödbeloppet. Andra posten, dvs. 25 procent av stödet, betalas ut i maj 2013 när övervakningen är avslutad. Stödet för djurens välbefinnande delfinansieras av EU.
 
Gårdsstöd, bidrag för proteingrödor och oljeväxter samt den andra posten av miljöstöd och kompensationsbidrag
 
Gårdsstödet samt bidraget för proteingrödor och oljeväxter börjar betalas ut 3.12.2012. Samma dag inleds också utbetalningen av den andra posten av stödet för bas- och tilläggsåtgärder i samband med miljöstödet och den andra posten av kompensationsbidraget.
 
Gårdsstödet, bidraget för proteingrödor och oljeväxter samt den andra posten av stödet för bas- och tilläggsåtgärder och av kompensationsbidraget kan betalas ut när all den övervakning som föreskrivs i EU-rättsakterna och de inhemska författningarna har utförts.
 
Andra posten av miljöspecialstöd
 
Andra posten av miljöspecialstöden börjar betalas ut 5.12.2012. Från och med september har Landsbygdsverket betalat ut första posten av de här stöden, 75 procent.
 
Miljöstödet, kompensationsbidraget och miljöspecialstöden delfinansieras av EU.
 
EU:s nötdjursbidrag och bidrag per tacka
 
Första posten av EU:s bidrag för nötkreatur och EU:s bidrag för mjölkkor betalas ut i december. Den första posten betalas på basis av de djurenheter som samlats under perioden 1.1–15.9.2012.
Bidraget per tacka betalas i början av december.
 
Nationella husdjursstöd
 
Restbeloppet av det nationella husdjursstödet för dikor, dikokvigor, tjurar, stutar, kvigor, tackor, hongetter och hästar betalas ut i december.
 
Restbeloppet av nationellt husdjursstöd för kvigor, tjurar och stutar som slaktats 2012 betalas ut i april 2013.
 
Information om eventuella förändringar i utbetalningstidtabellerna ges senare vid behov.
 
 
Närmare information från Landsbygdsverket:
Direktören för enheten för utbetalning av stöd, Tuula Seurujärvi
Tfn 020 77 25 714
 
Direktören för kontrollenheten, Jukka Pekonniemi
Tfn 020 7725 694
 
Direktören för enheten för arealbaserade stöd, Hannele Sankari 
Tfn 020 7725 684
 
Direktören för enheten för djur- och specialstöd, Vesa Perätalo
Tfn 020 7725 696
 
E-post: förnamn.efternamn@mavi.fi

Meddelandet kan läsas på: http://www.epressi.com/tiedotteet/maatalous-ja-maaseutu/viljelijatukia-lahtee-maksuun-joulukuussa
 

 

Annonser

































 © Copyright 2001, Agrolink Ab